Week 21; een onverwachte vakantie

Leave a comment

Geheel onverwacht hadden wij een onverwachte vakantie….

Op vrijdag 19 augustus waren wij met onze loopse Pebbles naar een, volgens onze lokale dierenarts aangeraden ‘hele goede’ dierenkliniek in Reims gegaan voor een specifiek bloedonderzoek.
Dit bloedonderzoek moest het gehalte aan progesteron bepalen, zodat wij de dag konden bepalen waarop het beste de dekking kon plaats vinden.
Omdat de reu 500 km verderop woont is het natuurlijk zaak het moment suprème zo nauwkeurig mogelijk te benaderen om zo min mogelijk tijd te verliezen…
De dierenarts in Reims vond het absoluut niet nodig de door ons gevraagde test uit te voeren, maar een kleurentest waarmee hij énorm goede ervaringen had (wij echter niet, maar dat terzijde). Hij garandeerde ons dat Pebbles dat bewuste weekend gedekt moest worden en dus vertrokken wij op zaterdag ochtend naar het zuiden, vertrouwend op zijn expertise.
Zondag ochtend was de afspraak bij de dekreu en na de nodige ontwijkpogingen werd Pebbles toch door de reu gedekt.
Doordat ze behoorlijk tegenstribbelde en jankte hadden de eigenaar van de reu en wij onze twijfels over de ‘garantie’ van de dierenarts uit Reims, dus lieten we op maandag ochtend alsnog de bewuste bloedtest uitvoeren bij een locake dierenarts. Helaas bleek Pebbles inderdaad nog verre van ‘klaar’ te zijn voor een dekking, dus was het een onaangename ervaring voor haar geweest.
Voor ons was het nu een kwestie van de bloedonderzoeken herhalen en wachten tot het moment wél geschikt was voor de dekking.

picknicken in het bos

picknicken in het bos

 

 

 

Wat doe je als je gerekend hebt op 1 of 2 nachtjes weg te blijven en je ineens tijd over hebt?
Juist, picknicken!

 

De camping

De camping

 
De camping was gelukkig geweldig.
Pal naast een zwembad, maar uiteraard geen zwemkleding mee :-(, en pal naast een midgetgolfbaan, waarbij Zoran mij rijkelijk heeft verslagen :-0.
Op loopafstand waren een tweetal bakkers, een prachtig park en leuke wandelroutes.
Helaas lagen we 5 van de 6 dagen de gehele middag in coma, omdat we schijnbaar nog steeds oververmoeid bleken te zijn!

Ons plekje

Ons plekje

 

Omdat we werkelijk dachten 1 of 2 nachtjes weg te zijn hadden we niet veel mee.
Slapen deden we in de bus, wat ons stukken beter beviel dan de gîte die we vorige keer hadden gehuurd. het bed was nu niet te kort, de dekens niet te dun en te klein en ook de kussens hadden we voldoende mee ;-). een opklaptafel en 2 stoelen deden de rest!
Gelukkig regende het alleen de laatste dag, want ook jassen hadden we niet meegenomen!

het naspel...

het naspel...

 

Op vrijdag was het progesteron gehalte eindelijk hoog genoeg, waardoor we zaterdagochtend een afspraak hadden om nog een poging te wagen.
Gelukkig hadden de hormonen de overhand, want Pebbles was niet te houden zo enthousiast was ze om hem weer te zien 😉
De koppeling na de dekking heeft zéker een half uur geduurd, die het stel met gapen en vanelkaar vandaan hangen heeft ondergaan. Gelukkig was er deze keer geen sprake van tegenstribbelen of janken.
Hopelijk weten we einde september of ze deze keer wel goed zwanger is en niet weer een miskraam krijgt.

Wij zijn in ieder geval weer uitgerust thuis.
De website is bijgewerkt ;-), de rest van de aardappels zijn inmiddels gerooid en morgen gaan we weer met frisse moed en vernieuwde energie aan de slag in het kleine huis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *