Dag 130

Leave a comment
de raamomlijstingen verven

de raamomlijstingen verven

 

 

Vandaag heeft Zoran de plafonds van de badkamer en de woonkamer/keuken keurig wit geschilderd.
Ook de raam omlijstingen zijn nu netjes wit en ook het deel van de badkamer muren die niet betegeld gaan worden.

 

De laatste primer is aangebracht

De laatste primer is aangebracht

 

 

 

In de tussentijd heb ik het te betegelen deel van de badkamer muur nog even in de primer gezet, want dat waren we even vergeten.

 

Lijntje getrokken

Lijntje getrokken

 

Er is veel voorbereidend werk te doen, voordat ik eindelijk de plavuizen kan gaan leggen.
Om zeker te zijn dat de plavuizen in een rechte lijn komen te liggen moest er met cordex wat kaarsrechte lijntjes worden getrokken.te leggen van een paar cm breed. Nu kan er nog geschoven worden, tijdens het leggen niet meer 😉
Vervolgens moesten er de nodige tegels uitgelegd worden om zeker te zijn dat ik straks niet ergens een miezerig streepje tegel hoef te eindigen.

het technische deel

het technische deel

 

 

Nadat ik vol enthousiasme de doos open had getrokken om de tegelsnijder te pakken bleek het echter een bouwpakketje te zijn ;-(
Dat werd dus eerst uitpuzzelen hoe het nu precies in elkaar moest, want de gebruiksaanwijzing was uitsluitend in technisch Frans!

Gelukkig is het allemaal goed gekomen en na het nodige gepuzzel zijn de tegels inmiddels voorgesneden voor naast de douchebak.
Helaas bleek het profiel dat ik daar wil gebruiken tijdens het transport gebroken te zijn, waardoor ik net 10 cm tekort kom om het in z’n geheel af te kunnen maken. Dit betekent morgen weer een ritje naar Charleville-Mézières!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *