Dag 168-169

Leave a comment

Op maandag ochtend hadden Zoran en ik beiden een afspraak.
Omdat Zoran niet ver van Charleville-Mézières moest zijn, besloten we samen op pad te gaan en in Charleville het één en ander te combineren.

Dierenleed

Dierenleed

 

Onderweg was er een opstopping in Rethel.
Toen we eindelijk door konden rijden bleek dat we oponthoud hadden door deze dierentransporteur.
Hij was te hoog voor een tunnel, dus meneer had zijn wagen met 2 verdiepingen vol koeien een stuk verlaagd zodat hij er onderdoor kon. Hierdoor kwamen de koeien ietwat krap in de ruimte te zitten omdat hun plafond naar beneden kwam. Toen wij uiteindelijk achter hem zaten te wachten was meneer bezig de wagen weer iets te verhogen. Wij vroegen ons af hoeveel de koeien door zijn actie hebben geleden… We zijn ook erg blij dat de koeien voor ons als vegetariër zijnde niet getransporteerd hoeven te worden… weet wat je eet!

Wachten op onderdelen

Wachten op onderdelen

 

 

Na 3 maanden bleek onze bestelde kachel eindelijk leverbaar te zijn.
Helaas bleken 2 onderdelen voor de afvoer nog steeds niet beschikbaar, dus togen wij naar de concurrent.
Hier bleek in ieder geval één onderdeel op voorraad te zijn….

 

Hoempapa

Hoempapa

 

 

 

 

 

De op lengte gesneden afvoerbuis, waarvoor nog steeds een koppelstuk voor nodig is.
Hopelijk is dat binnenkort wel leverbaar, want het is behoorlijk frisjes aan het worden.

 

De oogst van vandaag

De oogst van vandaag

 

Vanochtend waren we om 6 uur op, om 7 uur werden de dames in het donker uitgelaten, om kwart voor 8 was Daniël present en om 8 uur werd ook onze vriend Harry door zijn ega gedropt.
De koffie stond klaar om aan te zetten en wij maar wachten op de hulp met hoog materieel om de zware binten en de dakdelen omhoog te hijsen.
Na een telefoontje met een vriendelijk doch dringende boodschap op het antwoordapparaat, nog een telefoontje met een minder vriendelijke boodschap en een hoop irritatie vanwege de planning die in duigen viel was er niets anders te doen dan het beste van de mankracht te maken.
De 3 heren hebben samen de 2 stalen steunpalen waterpas bevestigd en ik kon verder met de waterleiding.
Omdat 3 man op een gegeven moment teveel was, was Harry zo lief mij te helpen met de boiler aansluiting. Helaas zijn die foto’s mislukt.

Onze laatste pompoenen

Onze laatste pompoenen

 

Omdat de dag om 5 uur voor ons vroeg tot een einde kwam hebben Zoran en ik een rondje gemaakt door de moestuin.
Met een emmer en een oogstmand vol is er morgen voldoende voor mij te doen (alsof ik al niets te doen heb, maar ach 😉 ) en ook onze laatswte 2 pompoenen zijn uit de moestuin gehaald en pronken nu groots op de vensterbanken buiten. We schijnen erg grote te hebben gekweekt en dat zonder extra mest! Er vragen regelmatig mensen of ze te koop zijn, maar we geven ze liever weg in ruil voor verse sla aan de mensen uit het dorp.
Wij blij en zij ook blij 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *